Luchtfilterreinigers

Luchtfilterreinigers zorgen ervoor dat luchtfilters goed en snel gereinigd worden, binnen één minuut.

Het reinigen van luchtfilters is vaak een vervelende en tijdrovende klus. Wanneer dit niet goed wordt gedaan of wordt overgeslagen heeft dit nadelige gevolgen. Bij het gebruik van een blaaspistool het moeilijk is om het gehele oppervlak goed schoon te krijgen. Ook kan het filterpapier makkelijk worden beschadig. Door gebruik te maken van luchtfilterreinigers kunt u snel en efficiënt alle oppervlaktes schoonmaken. Wij bieden een standaard uitvoering en een luchtfilterreiniger speciaal voor de industrie.

Voordelen

 • Eenvoudig en snel in gebruik
 • Stof wordt van binnen naar buiten
  geblazen
 • Altijd een schoon filter
 • Een investering die zich snel terug
  verdient
 • Filters gaan 2-3 maal langer mee
 • Verpakt in een stevige koffer
 • Minder (kostbare) reparaties nodig
 • Toename motorprestaties en levensduur van motor
 • Minder brandstofverbruik
 • Langere levensduur van warmtewisselaars

Luchtfilterreiniger Standaard

De standaard luchtfilterreiniger maakt snel en efficiënt alle cilindervormige filters van verbrandingsmotoren schoon. Dit bespaart kosten en voorkomt schade aan motor en turbo. Wanneer luchtfilters van verbrandingsmotoren niet goed worden schoongemaakt stijgen de uitlaatgassen en schakelt de ventilator in. Het brandstofgebruik kan wel tot 5% toenemen. Hierdoor lopen de kosten aanzienlijk op ontstaat het gevaar voor schade aan motor en turbo.

De standaard uitvoering bestaat uit een conische deksel met een geleide buis en rotor. De conische deksel past op vrijwel alle maten ronde luchtfilters. Op de geleide buis wordt met een snelkoppeling de persluchtslang aangesloten. Aan de onderzijde van de geleide buis kunnen snel en eenvoudig verschillende afmetingen rotoren worden bevestigd ( 75, 115, 150 en 230 mm.) door gebruik te maken van een speciale adapter. De snel draaiende rotoren hebben vier uitstroomopeningen die in verschillende richtingen blazen. Door de buis op en neer te bewegen wordt elke centimeter van het filter gereinigd.

.

Folder

Folder Luchtfilterreiniger Standaard.

.

Foto’s

.

Luchtfilterreiniger Industrie

De luchtfilterreiniger voor industrie maakt snel en eenvoudig industriële luchtfilters en luchtfilters voor de agrarische sector schoon, zoals van warmtewisselaars in stallen. De filters worden schoongemaakt zonder dat het stof wordt verspreid.

De uitvoering voor industrie bestaat uit een speciale deksel met een geleide buis en rotor. Op de geleide buis wordt met een snelkoppeling de persluchtslang aangesloten. Aan de onderzijde van de geleide buis kunnen door middel van een speciale adapter snel en eenvoudig verschillende afmetingen rotoren worden bevestigd. De snel draaiende rotoren hebben vier  uitstroomopeningen die in verschillende richtingen blazen, waardoor ze een groot oppervlak reinigen. Door de deksel op het filter te plaatsen en de geleide buis langzaam op en neer te bewegen wordt elke centimeter van het filter schoon geblazen.

.

Folder

Folder Luchtfilterreiniger Industrie.

.

Foto’s

.

Video’s

.

.

.